Fakultet za turistički i hotelijerski menadžment


Prof. dr Krunoslav Čačić

Prof. dr Radmila Živković
Fakultet za turistički i hotelijerski menadžment Univerziteta Singidunum već skoro deceniju uspešno obrazuje stručnjake za obavljanje menadžerskih poslova u oblasti turizma i hotelijerstva.
Studijski program je koncipiran po uzoru na vodeće evropske fakultete za oblast turističkog i hotelijerskog menadžmenta, pri čemu su korišćena i dosadašnja iskustva u našoj zemlji. Predavanja, vežbe i stručna praksa su osmišljeni tako da omogućavaju formiranje visokoobrazovanih kadrova koji mogu da budu kompetentni i konkurentni u savremenom poslovnom okruženju.

Izborne opcije studijskog programa:
  • Turizam
  • Hotelijerstvo
  • Gastronomija

Programi su usklađeni sa principima Bolonjske deklaracije.

Na Fakultetu se obavezno uče dva svetska jezika sve četiri godine i to engleski koji uče svi studenti, a zatim po izboru nemački, italijanski, španski, francuski, kineski ili ruski.

Na ovom studijskom programu poseban akcenat je stavljen na osposobljavanje studenata za rad na računarima, kao i na obavljanje stručne prakse u odgovarajućim organizacijama iz oblasti turizma i hotelijerstva. Biblioteka Univerziteta Singidunum je i referentna regionalna biblioteka Svetske turističke organizacije (UNWTO), a Fakultet je pridruženi član ove, najznačajnije turističke organizacije sveta.

Naš cilj je da studenti steknu znanja i veštine potrebne za rad u institucijama koje se bave turizmom, državnim organima, turističkim agencijama, hotelima, restoranima, drugim organizacijama i preduzećima od značaja za razvoj turizma. Diplomirani studenti imaju brojne mogućnosti u pogledu zapošljavanja, ne samo u oblasti turizma i hotelijerstva, već i u drugim oblastima kao što su: trgovina, saobraćaj, bankarstvo, osiguravajuće kompanije, veća proizvodna preduzeća zainteresovana za plasman svojih proizvoda preko turizma i druga preduzeća i organizacije. U pitanju su visoko stručni poslovi iz oblasti upravljanja, marketinga i drugih domena poslovanja.

Pogledajte sajt Fakulteta za turistički i hotelijerski menadžment